Intrebari frecvente

Pentru ca sanatatea dintilor tai este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii intregului organism.

Specialistii recomanda controale periodice la intevale de 6 luni.

Durerea la dentist este de domeniul trecutului odata cu aparitia noilor tehnici/substante anestezice.

Recomandam rezolvarea problemelor dentare inainte de sarcina; in cazul in care apar fenomene neprevazute acestea vor fi rezolvate in trimestrul II de sarcina.

Poate fi cauzata de existenta tartrului si a placii bacteriene, a cariilor dentare precum si de o serie de factori ca: fumat, scaderea fluxului salivar, diferite boli(diabet).

Printr-o lucrare (punte) fixa care presupune slufiurea dintilor vecini sau cu ajutorul unui implant care substituie chiar dintele absent.

Este o piesa din titan sub forma unui surub care inlocuieste radacina dintelui natural lipsa.

Manopera de inserare a unui implant se realizeaza sub anestezie locala fiind mai putin traumatizanta decat o extractie dentara.

Fumatul in sine nu contraindica inserarea de implante, insa studiile realizate arata ca durata de viata a unui implant este mai redusa decat la nefumatori.

Cu ajutorul unui implant si a suprastructurii agregata pe acesta puteti reface aspectul fizionomic , puteti mesteca, implantul oferindu-va senzatia de dinte natural.

Cele mai bune rezultate se obtin la copii pentru ca de multe ori tratamentul ortodontic intercepteaza si previne o serie de anomalii ce pot surveni in viata de adult. Asta nu inseamna ca adultul nu poate fi tratat, doar ca metodele si durata tratamentului sunt altele.

In nici un caz. Cu cat amanati vizita in cabinetul stomatologic cu atat problemele vor fi mai greu de rezolvat si mai costisitoare.

Materialele folosite pentru realizarea obturatiilor (plombe) nu pot fi albite; respectivele obturatii vor fi schimbate. In cazul in care se doreste un zambet mai alb si mai stralucitor se recomanda efectuarea sedintelor de albire profesionala inainte de schimbarea obturatiilor.

Inaintea inserarii implantului se impune intocmirea unui dosar al pacientului care va cuprinde o serie de investigatii cum ar fi radiografii panoramice, computer tomograf precum si un set minim de analize de sange (hemoleucograma, timp de sangerare, timp de coagulare, VSH, creatinina, glicemie) mai ales daca pacientul se stie cu suferinte cronice.

Asa cum fiecare dintre noi are o anumita culooare a parului sau a ochilor asa difera si culoarea dintilor, foarte putini avand un zambet alb si stralucitor. In plus, odata cu inaintarea in varsta, cu consumul de mancaruri si bauturi precum cafea, vin rosu, fumatul pot aparea o serie de pete pe dinti.

Nuanta obtinuta dupa albire poate rezista o perioada lunga de timp(1-2 ani) dar aceasta va fi pastrata mai putin daca fumati, maincati sau beti produse care coloreaza dintii sau daca nu va igienizati corespunzator.

Categoric nu. Tratamentul de albire poate fi suportat doar de o serie de pacienti si anume aceia care nu prezinta leziuni carioase , fisuri ale smaltului, hipersensibilitate dentinara, retractii dentare, gingivite etc. Albirea se poate efectua doar dupa rezolvarea acestor probleme si dupa un test prealabil.

Nu are efect in cazul coroanelor, puntilor, obturatiilor; albirea este eficienta doar pe dinti naturali putand sa deschida nuanta naturala a acestora.

Dupa albire poate sa apara o usoara sensibilitate la rece care persista 2-3 zile. Pot deasemenea sa apara pete mai albe la nivelul dintilor care se remit in cateva ore. In cazul unui tratament de albire corect aplicat, cu substante care au o concentratie corespunzatoare de substanta activa nu sunt reactii secundare permanente.