Consultatie

Consultatia stomatologica presupune evaluarea starii de sanatate orala urmata de stabilirea diagnosticului si a planului de tratament. Cu toate ca pare o banalitate , o atitudine neglijenta in ceea ce priveste consultatia ,din partea doctorului sau a pacientului aduce dupa sine repercusiuni grave cum ar fi un tratament incorect .

 

Consultatia stomatologica presupune:

  • Intocmirea unei fise individuale in care se precizeaza informatii legate de statusul dentar actual al pacientului. Tot in cadrul fisei se cer informatii despre starea generala de sanatate , eventualele tratamente de natura generala pe care acesta le urmeaza , precum si un scurt istoric stomatologic.
  • Pacientul va prezenta medicului care sunt simptomele sau nemultumirile legate de statusul dentar.
  • Cunoasterea nevoilor pe termen scurt si lung ale pacientului si a preferintelor acestuia cu privire la tratament ( intervale orare disponibile , frecventa tratamentului , etc)
  • Se va intocmi si etapiza apoi un plan de tratament si un pret estimativ.
  • Daca tratamentul de urmat o impune, se recomanda efectuarea unui consult de specialitate (chirurgie, implantologie, ortodontie, parodontologie etc) sau a unor investigatii de specialitate (radiografii, Computer Tomograf, analize de laborator, etc.)

Este recomandata o consultatie stomatologica de  2 ori pe an chiar daca nu considerati ca aveti vreun fel de afectiune dentara. Unele probleme stomatologice prezinta semne pe care doar medicul le poate  identifica.